Ducking Pig

Ducking Pig

Ingredienser

Andebryst 2 stk.
Prunus Nigra (kirsebærvin) 1 dl
Porrer 2 stk.
Salvie ½ bdt.
Lagereddike 1 dl
Sukker 1 dl
Vand 1 dl
Rødløg 1 stk.
Rapsolie el. fritureolie 250 ml
Rapsolie 100 g
Pasteuriseret æggeblomme 1 dl
Dijonsennep 1 tsk.
Citronsaft 1 tsk.
Håndfuld salt 1

Emulsion
Pisk æggeblommer og dijonsennep sammen i en skål. Tilsæt rapsolien i en tynd stråle under piskning indtil du har en cremet, homogen masse. Smag til med salt og citronsaft.

Grillet porre
Blanchér porrerne i 20-30 sekunder. Smør porrerne med olie og grill dem på en grillpande ved høj varme, så de får grillsmag og flotte striber.

Syltelage og løg
Kom sukker, lagereddike og vand i en gryde og kog det langsomt. Skær løg i 1 cm og hæld syltelagen over.Fritteret salvie. Varm fritureolien op til 180 grader og kom de plukkede, skyllede salvieblade heri. Når olien omkring salvien ikke længere bruser op og bladene er jævnt farvet, tages de op med en hulske og lægges på en bakke med papir.

Kirsebærvin-gastric
Kom kirsebærvinen i en gryde over medium varme. Lad vinen reducere til en klistret masse som ligner en sirup.

Stegt og ovnbagt andebryst
Rids andebrysterne på skindsiden, ca. 1 mm dybt. Læg begge brysterne på en kold stegepande med skindsiden nedad og tænd på medium varme. Når skindet er gyldenbrunt og ensfarvet, vendes brysterne. Lad dem stå i 5 sekunder., tag dem af varmen og læg dem i et ovnfast fad. Sæt andebrysterne i ovnen ved 200 grader i 7 minutter. Kernetemperaturen skal nå 65 grader.